Google Pixel 4A, un model cu o camera excelenta

Cei de la Google au lansat Pixel 4A, un smartphone mid-range care va aparea alaturi de Pixel 4A 5G si Pixel 5. Desi ultimele doua vor fi disponibile la o data ulterioara, Pixel 4A este deja disponibil pentru precomenzi la pretul de 350 de dolari americani (ceea ce ar insemna in jur de 1422 de lei). Spre deosebire de anii precedenti, telefonul vine doar intr-o singura culoare (negru) si o singura dimensiune (nu exista Pixel 4A XL). La doar cateva zile dupa despachetarea Pixel 4A, Google a intrerupt telefoanele Pixel 4 si Pixel 4 XL, la doar noua luni de la lansare. Pentru pretul sau, Pixel 4A are una dintre cele mai bune camere pe care le poti vedea la un telefon.

Specificatii

Dimensiuni: 144 x 69.4 x 8.2 mm

Greutate: 143 g

Ecran: Display Super AMOLED, cu diagonala de 6.5 inch, rezolutia de 1080 x 2340 pixeli si raportul de aspect de 20:9

Protectie ecran: Corning Gorilla Glass 3

Procesor: Qualcomm SDM730 Snapdragon 730G (8 nm)

Memorie RAM: 6GB 

Spatiu de stocare: 128 GB (pana la 1TB prin card SSD)

Baterie: 3.140 mAh

Camera foto: senzor principal de 12.2 MP,  cu diafragma f/1.7, 27mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS

Camere frontale: senzor de 8 MP, cu diafragma f/2.0, 24mm (wide), 1.12µm

WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot

Senzori: Senzor de amprenta, accelerometru, giroscop, proximitate, compas, barometru

Sistem de operare: Android 10, One UI 2.1

Culori: Black

SIM: dualSIM

Design si caracteristici

Pixel 4A arata ca o versiune mai ieftina a modelului Pixel 4, fiind disponibil doar intr-o singura optiune de culoare, si anume in negru. O versiune cu cadre subtiri si un albastru ciudat al butonului de alimentare, insa o versiune care arata destul de ieftina. Are o camera frontala de tip punch hole, situata pe partea stanga a ecranului, ceea ce face il face diferit fata de restul modelelor care au camera situata situata in centrul telefonului sub forma de notch (o tendinta pe piata telefoanelor mobile in ultimii ani). 

Principalul punct de vanzare al Pixel 4A este faptul ca are acea camera extraordinara a lui Pixel 4 intr-un pachet mai putin costisitor. Desi, uneori, gestionarea efectelor si a contrastului HDR de catre Pixel 4A poate parea uneori nerealista, calitatea cinematografica a fotografiilor sale o face una dintre cele mai intuitive camere de utilizat. Si, in ciuda faptului ca nu are mai multe camere pe spate, cum ar fi, de exemplu, Galaxy A51 sau Pixel 4 original, este nevoie de foarte putin efort pentru ca Pixel 4A sa inregistreze o fotografie buna. Acesta este principalul factor care face telefonul a fi unul extrem de distractiv, posibilitatea de a inregistra orice poza fara probleme. Fotografiile, atat pe lumina cat si pe intuneric, au un contrast echilibrat si o calitate a detaliilor foarte buna. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *