Camera de la Galaxy A51 Vs camera de la Iphone SE

Samsung s-a axat anul acesta destul de mult pe telefoane de gama medie din seria A, dar le-a adus la un nivel destul de inalt, le-a oferit mai multe camere, unele telefoane sunt 5G, calitatea pozelor este foarte buna. Samsung Galaxy A51 costa 225 de dolari si are 4 camere, printre care ultr-larga si macro si care realizeaza poze destul de bune. Telefonul de buget de la Apple este Iphone SE care costa mai mult decat cel de la Samsung, adica 399 de dolari, dar acest model are o singura camera de spate, doar ca are multe functii imprumutate de la Iphone 11, care realizeaza poze foarte bune. Asa ca, haide sa vedem daca 4 camere de la Galaxy A51 realizeaza poze mai bune decat o singura camera de la Iphone SE. 

Samsung Galaxy A51 are 4 camere de spate, una principala de 48 MP, una ultra-larga de 12 MP, una macro de 5 MP si un senzor de adancime. Iphone SE are o singura camera de spate de 12 MP. Camera de adancime este destinata pozelor de tip portret. Camera ultra-larga de la Galaxy A51 are un camp vizual mai mare decat cea de la SE. Cand vine vorba de camera macro, Galaxy A51 castiga, pentru ca realizeaza poze foarte bune, dar Galaxy A51 nu are stabilizare optica la nicio camera de spate, dar Iphone SE are. Zoom-ul digital este bun la ambele telefoane, doar ca cele cu Iphone SE sunt putin mai clare. 

Galaxy A51 are optimizator de scena ce detecteaza imediat subiectul fie ca este om, mancare sau plante, doar ca satureaza prea mult culorile. SE face poze mai naturale. HDR-ul functioneaza foarte bine la ambele telefoane, dar daca te vei uita pe un computer si vei analiza pozele celor 2 la 100%, vei vedea ca pozele cu Galaxy A51 sunt mai putin detaliate. 

Ambele telefoane pot realiza poze de tip portret si efectul blurat de la SE este mai natural, dar Galaxy A51 detecteaza mai bine subiectul. Portretul functioneaza doar la oameni la SE, dar la Galaxy A51 functioneaza si pe animale sau plante. 

Doar Galaxy A51 are mod de noapte, dar SE chiar daca nu are mod de noapte, realizeaza poze aproape la fel de bine ca A51. 

Chiar dca A51 are camera frontala mai mare, de 32 MP, Se realizeaza poze mai naturale. Dar la videoclipuri cu camera frontala, A51 castiga, pentru ca face videoclipuri pana la 4K. Dar la videoclipurile cu camera de spate, SE castiga. 

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy A51 are mai multa flexibilitatea pentru ca are mai multe camere, dar Iphone SE filmeaza mai bine cu camera de spate. Depinde daca iti place mai multe sa faci poze sau sa filmezi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *