Iphone sau Samsung

Atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon, poate sa fie o alegere dificila a modelului, mai ales in cazul in care nu esti fan Iphone sau Samsung. Daca iti plac ambele marci este mai greu sa alegi un model. In orice caz, modelul trebuie sa il alegi in functie de bugetul tau. Dar pentru ca tu sa faci o alegere buna, in randurile de mai jos voi prezenta atat avantajele, cat si dezavantajele fiecarei marci, iar dupa aceea iti va fi mai usor sa iei o decizie potrivita. 

Pana acum, telefoanele de la compania Apple au avut preturi mai mari decat cele de Samsung. Dar cand Samsung a lansat seria S20, preturile au fost mai mari decat la Iphone. Atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon, ar trebui sa iei in calcul si costul eventualelor reparatii. Cu cat un telefon este mai scump, cu atat va creste si pretul reparatiilor. De exemplu, daca ai nevoie de o inlocuire a display-ului la Iphone Xs, cu siguranta va costa mai mult decat o inlocuire a display-ului la Iphone 6S. 

Telefoanele de la Apple au un design foarte elegant, unele modele fiind mai elegante decat cele de la Samsung. In ceea ce priveste memorie RAM si spatiul de stocare, se gasesc unele modele, precum Iphone 11, care se gaseste in mai multe versiuni, una are 128 GB si cealalta 512 GB. Depinde de cata memorie crezi tu ca ai nevoie. Si Samsung are modele care au un spatiu de stocare mai mare. 

La capitolul camera, Iphone-urile erau castigatoare, doar ca Samsung s-a concentrat si el pe acest subiect si a creat unele camere care sunt demne de a concura cu cele de la Iphone. Daca vrem sa comparam Iphone 11 cu Samsung Galaxy S20, vom observa ca ambele camere sunt la fel de performante, avand o serie de functii. Daca vrem sa comparam Iphone 6 cu Samsung Galaxy S6, vom observa ca cel de la Samsung nu are o camera atat de buna ca cea a Iphone-ului. 

Cand vine vorba de durata de viata a bateriei, Samsung era in frunte pana acum. Iphone-urile aveau o baterie mai slaba care nu dura atat de mult ca cele de la Samsung. Dar lucrurile s-au schimbat, iar acum si Apple are telefoane cu o baterie mai mare, dar tot cele de la Samsung castiga la capitolul acesta.

Acestea fiind spuse, trebuie ca la inceput sa iti stabilesti preferintele. Preferi sa renunti la o durata mai mare de bateriei? Daca raspunsul este da, atunci alege un Iphone. Preferi sa nu ai un telefon atat de elegant? Daca raspunsul este da, atunci alege un Samsung. Iar in functie de bugetul pe care il ai, te poti hotari cu privire la model.