Cum se descurca Zoom de pe Ipad?

In aceasta perioada, platformele de videoconferinta sunt foarte des utilizate in diferite scopuri, fie ca vrei sa vorbesti cu prietenii, familia care sunt la distanta, fie ca ai o sedinta cu seful si colegii de la locul de munca. Daca folosesti telefonul pentru videoconferinte este destul de greu daca vrei sa faci si atlceva in acelasi timp, pentru ca trebuie sa ti telefonul in mana, dar telefoanele au camere foarte bune. Daca folosesti un laptop, acesta in general nu au camere atat de buna, dar iti permite o libertate mai mare decat telefonul. Ei bine, in aceasta situatie un Ipad este o varianta foarte buna, nu este foarte voluminoasa si are si o camera de calitate. 

Ipad-urile fie poti sa le ti in mana, fie poti sa le ti pe masa sau pe birou, doar ca ele au doua unghiuri care sunt limitate. Daca folosesti Zoom s-ar putea sa fie camera orientata fie spre tavan, fie spre gatul tau. O solutie ar fi sa iti asezi Ipad-ul deasupra a cateva carti pentru a putea sa fie orientat catre fata ta. Sau poti sa iti asezi Ipad-ul intre cateva obiecte grele pentru a ramane in pozitie verticala. 

Ipad-ul este orizontal, iar spre deosebire de un laptop care are camera centrata pe marginea lunga, aceasta are camera centrata pe marginea scurta, asta inseamna ca tu chiar daca te uiti la camera va arata ca de fapt te uiti in allta parte, care poate fi putin ciudat. Alta solutie in afara de mentinerea Ipad-ului in pozitie verticala, nu prea exista. Dar trebuie sa te asiguri ca atunci cand vorbesti sa te uiti la marginea din stanga pentru a parea de fapt ca te uiti la camera. 

Fundalurile nu functioneaza chiar atat de bine pe laptop, dar pe Ipad functioneaza foarte bine. Poti sa iti setezi fie o poza din Ipad-ul tau, fie poti sa setezi una dintre fundalurile existente pe Zoom. 

In general Ipad-urile au microfoane foarte bune, dar acest lucru poate fi un dezavantaj atunci cand ai in jurul tau copii care plang sau care urla sa caini care latra, mai ales daca esti in timpul unei sedinte cu seful si colegii tai. Asta inseamna ca in ajutorul tau pot veni AirPods-urile, care au si ele microfoane foarte bune, iar sunetul de fundal nu se va mai auzi.

Daca esti la sedinta si nu te-ai pieptanat, esti in pijamale, poti sa iti opresti camera pentru a nu vedea ceilalti cum arati, daca iti permite seful tau. Daca nu iti permite poti sa folosesti filtrele din Zoom si nu va mai fi atat de vizibil aspectul tau. 

Acestea fiind spuse, daca ai un laptop dar si un Ipad, este mai bine sa folosesti Ipad-ul pentru videoconferinte pentru ca are o camera mai buna si te poti folosi de trucurile anterioare pentru a pozitiona Ipad-ul astfel incat sa se vada bine fata ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *