PS5 si Xbox Seria X

Esti un pasionat de jocuri? Esti un gamer adevarat? Vrei sa iti cumperi o statie de jocuri si nu sti care este cea mai buna? Nu sti ce sa alegi intre un PS5 si Xbox seria X? In randurile de mai jos vom detalia fiecare ce avantaje respectiv dezavantaje are, astfel incat sa iei cea mai buna decizie si sa ti se potriveasca foarte bine stilului si preferintelor tale. 

Microsoft a dezvaluit in luna februarie a acestui an cateva caracteristici a serie X a Xbox-ului, iar rivalul sau Sony, a facut exact acelasi lucru. Ce trebuie mentionat este faptul ca ambele au un hardware foarte puternic si dinamic si nu se pot compara cu niciun sistem PC de pana acum. 

Specificatiile ambelor modele sunt foarte bune. Ambele au un spatiu de stocare de SSD, 16 GB RAM si un procesor GPU. PS5 este foarte agil, in timp ce Xbox X cu are o putere atat de mare. 

PS5 foloseste o optimizare inteligenta. Dar Xbox X are un procesor GPU mai puternic, fiind de obicei principala caracteristica prin care se diferentiaza. Ambele au procesoare AMD Zen 2 si chipset-uri grafice de baza AMD Navi. GPU-ul consolei Microsoft este mai puternic, avand 52 de unitati, pe langa cele 36 de unitati pe care le are Sony. Ceea ce inseamna ca seria X are o putere grafica de 1,5x. Microsoft spune ca Xbox X are o putere de 12.155 teraflop, in timp ce PS5 are o putere de 10.28 teraflop si rezulta faptul ca Xbox X este mai puternic cu 18,1x decat PS5. Diferenta destul de importanta dintre PS5 si Xbox este faptul ca PS5 ajunge la 2,23 GHz, in timp ce Xbox X poate ajunge doar pana la 1,825 GHz. 

Un mare avantaj pe care il are PS5 in comparatie cu Xbox este viteza. Poate sa transfere date de 5,5 GB/s si pot ajunge pana la 8,9 GB/s. Xbox-ul poate sa transfere 2,4 GB/s si poate ajunge pana la 6 GB/s. 

Memoria de 16 GB a consolelor poate fi reimprospatata in doua secunde intr-un PS5, ceea ce este o mare bucurie pentru utilizatori.Daca intr-un PS5 acest lucru poate dura 1,8 secunde, la un PS4 poate dura in jur de 2-3 minute. 

Un Xbox X are o unitate de 1TB, in timp ce un PS5 are 825 GB. In ceea ce priveste calitatea audio, atat Microsoft, cat si Sony au planuri mari. PS5 este capabil sa pozitioneze pana la mii de elemente sonore intr-un camp sonor. De asemenea, XboxX are un cip care permite o calitate audio mare. 

Asadar, daca esti in cautarea unei console, te poti orienta inspre PS5 si chiar Xbox X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *