5 lucruri pe care se la faci cu telefonul cand te plictisesti

Stai in casa toata ziua? Te-ai auto-izolat? Te plictisesti stand in casa? Fii cu ochii pe urmatoare randuri si ai sa vezi ce poti face ca sa nu mai fi plictisit. Daca alegi sa te uiti toata ziua la Netflix, la un moment dat chiar si de asta te vei plictisi. Pentru a combate plictiseala, monotonia, rutina ai nevoie de un pic de creativitate si inspiratie. Pentru acest lucru ai nevoie de un singur obiect: un telefon, indiferent daca este cel mai performant de pe piata sau daca este unul mai vechi. 

Primul lucru pe care poti sa incerci sa il faci este sa creezi o fotografie compusa. Ce inseamna asta? Inseamna ca poti sa mai multe elemente de la o fotografie, intr-o singura fotografie. Prima oara trebuie sa pui telefonul pe un trepied, dupa aceea seteaza cronometrul pe 10 secunde si intra in vizor si iti faci o poza, te poti muta prin camera ca sa obtii mai multe poze si dupa le imbini prin intermediul Photoshop. 

Sa iti faci o poza de tip portret tie sau prietenilor, familie sau chiar animalului de companie este o idee perfecta. Poti sa folosesti trepied dar daca nu vrei se poate face poza si fara acesta. Uita-te prin casa si vezi unde este un loc perfect pentru un portret. Un loc bun ar putea sa fie langa fereastra pentru ca lumina naturala ajuta la o calitate mai buna a pozei. 

Poti sa mai faci fotografii artistice la o salata pe care ti-ai preparat-o, la florile care sunt asezate la fereastra si iluminatul este la fel ca in cazul portretului. Incearca mai multe unghiuri din care ar putea sa iasa geniala poza. 

Realizarea unui scurtmetraj chiar te-ar putea mentine ocupat. Poti sa iti alegi familia despre care sa faci scurtmetrajul sau animalul de companie. Dupa ce te-ai decis asupra temei, scurtmetrajul poate sa fie editat in aplicatia IMovie. Va trebui sa cauti unghiurile cel mai bine luminate si vei uita de plictiseala, plus a este distractiv. 

Dupa ce ai filmat, bineinteles ca este timpul pentru editare. In Magazin Play sau App Store vei gasi o multime de aplicatii in care vei observa ca sunt multe filtre amuzante pe care le poti folosi. Snapseed este o aplicatie buna care vine la pachet cu multe filtre si instrumente de editare aprofundate. Creativitatea poate sa iti fie testata prin Photofox sau Bazaart. Prin intermediul lor poti sa iti editezi si pozele pe care le ai in galerie. 

Asadar, daca esti in casa si te plictisesti, te-ai saturat chiar si de Netflix, incearca aceste 5 lucruri amuzante si interesante care iti vor mentine mintea ocupa si nu te vei mai plictisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *